Estec Publishers
Bacau - ROMANIA
Tel / Fax: +40 234 545906
Mobil : +40 744 904986
office@estec.ro
Valentina Rusu-Ciobanu
Valentina Rusu-Ciobanu aparfline acelei generatii de artisti plastici basarabeni care s-au format înca în ambianta culturala a României interbelice, dar a caror activitate de creatie s-a desfasurat în a doua jumatate a secolului XX, în contextul extrem de contradictoriu al realitaflilor social-politice dictate de regimul totalitar comunist.
Elaborînd o noua poetica a imaginii, plasticiana a îmbratisat maniera sincera a „artei naive“, maniera în care sarja, grotescul, umorul bonom veneau oarecum în replica la cliseele si principiile promovate de regim. A experimentat reusit în cheie fotorealista, a folosit posibilitatile intertextualitatii si ale oniricului, creînd tablouri cu profunde semnificaflii metaforice. Este o fina portretista, multe dintre lucrarile sale fiind achizitionate de muzee.
Albumul de fata reconstituie viata si opera Valentinei Rusu-Ciobanu, artist plastic care la etapa actuala poate fi considerat drept una dintre cele mai reprezentative personalitati ale picturii basarabene din ultima jumatate de secol.
Constantin I. CIOBANU

Format: 220 x 300 mm - 152 pagini

Artisti din colectie

Andrei Sarbu
Detalii...

Valentina Rusu-Ciobanu
Detalii...

Eugenia Malesevschi
Detalii...

Auguste Baillayre
Detalii...

Lazar Dubinovschi
Detalii...

Pavel Sillingovski
Detalii...

Leonid Grigorasenko
Detalii...

Milita Petrascu
Detalii...

Serghei Ciokolov
Detalii...

Mihail Grecu
Detalii...

Nina Arbore
Detalii...

Theodor Kiriacoff
Detalii...

Igor Vieru
Detalii...